Az alapítvány

Bajnokok az Ütős Sportokért Alapítvány

Alapítványunk 2007 nyarán született meg. Célunk egy olyan szervezet létrehozása volt, amely arra hivatott, hogy a médiában viszonylag keveset szereplő sportágainkat népszerűsítse, tömegbázisukat egy csapatba fogja és növelje, a játékosok útját mind a profi, mind a hobbi kategóriában segítse és színesítse. Ha arra gondolok, hogy nálunk kissé fejlettebb országokban a fiatalok több ezer sportolási és szabadidős lehetőség közül választhatnak, elszomorít, hogy hazánkban ezzel párhuzamosan sportklubok kerülnek a csőd szélére és szűnnek meg. Ha figyelmesen megnézzük az iskolai órarendeket – néhány kivételtől eltekintve –, alig találunk testnevelést a diákok órái között, amelyeket valóban élveznének, miközben a sportlétesítmények többsége délelőttönként üresen áll, vagy csak alacsony kihasználtság mellett működik. A diákok nagy részének a testnevelés csak nyűg, pedig ebben a korban lehetne igazán megszerettetni az emberekkel a mozgást és a játékot. A sport élvezet.

Tartozhatunk valahová, barátokat szerezhetünk, célokat tűzhetünk magunk elé. Bajnokok lehetünk, vagy egyszerűen csak önfeledten szórakozhatunk. A pályán nincsenek főnökök-beosztottak, tanárok-diákok, szülők-gyermekek. Játékosok, partnerek és nemes ellenfelek vannak. A sport közösségépítő és jellemformáló hatása leírhatatlan. A fiatalok közt életre szóló barátságok szövődnek, a munkahelyi élet monoton zúgásába pezsgő lüktetés költözik, a családok televízióhoz láncolt unalmas élete megtelik frissességgel. Ez az élet sava-borsa.

A sport üzlet és befektetés. Rendszeres mozgással edzettebbé, vidámabbá, kitartóbbá és egészségesebbé válunk. Jobban koncentrálunk, kevésbé fáradunk, így a munkánkban is jobban teljesítünk, miközben életünk kiteljesedik. Célunk tehát, hogy mozgásra csábítsunk mindenkit, aki él és mozog, nemre és korra való tekintet nélkül. Célunk, hogy színesítsük és segítsük az ütős sportágak szerelmeseinek életét, és megismertessük a fent említett sportágakat azokkal, akiket még nem érintett meg e sportok varázsa.

A Bajnokok az Ütős Sportokért Alapítvány Támogatása

Alapítványunk működése az alábbi módon támogatható:

  1. Az alapítvány elsődleges célja, hogy mindenkit sportra csábítson, aki él és mozog, működésünk elsődlegesen azzal támogatható, hogy rendezvényeinken részt veszel (észrevételeiddel, hozzászólásaiddal és amennyiben lehetséges tettekkel javítod azok színvonalát), látogatod és velünk együtt interaktív módon szerkeszted (cikkeket írhatsz és képeket-videókat tölthetsz fel) és színesítsed közös weboldalunkat.
  2. Ha úgy gondolod, hogy céljaink között sok közös dolog szerepel, módodban áll és szeretnél az alapítványnak anyagi támogatást nyújtani, az alábbi lehetőségek közül választhatsz: egyszerűen az alábbi számlaszámra átutalással vagy postai úton (rózsaszín csekken) elküldöd támogatásod

számlaszám: 12010525-00163440-00100001

Amennyiben a fent említett lehetőségeken kívül további ötletekkel vagy felajánlással tudnál szolgálni, esetlegesen egyedi kérésed, kérdésed lenne, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot.

A Kuratórium tagjai:

Ferencz Viktória, Sinka András, Szikra Csaba, Szent-Andrássy Márk  és Szabó Bálint

Alapító: Vörös György

 

A Bajnokok az Ütős Sportokért Alapítvány tevékenysége

Alapítványunk azért jött létre, hogy színesebbé varázsolja az ütős sportokat űző hobbi és amatőr játékosok életét, valamint megismertesse ezeket a sportokat azokkal, akiket még nem érintett meg ennek a varázsa. Járjuk az iskolákat, a szabadidős központokat és rendezvényeket, megfogható és személyes élményt nyújtunk, hogy a mindenkiben ott szunnyadó sportos és játékos lelket mozgásra bírjuk.

Tevékenységek:

Szabadidős és sportrendezvényeket szervezünk

Sportágainkból bemutató mérkőzéseket rendezünk

Rendezvényeket szervezünk, sportágaink népszerűségének növelésére

Weboldalt üzemeltetünk

Időszakos kiadványt szerkesztünk

Hogy ezt a weboldalt most mindnyájan használhatjuk és közösen szerkeszthetjük, alapítványunk egyik első, kis lépése. Azon dolgozunk, hogy lépéseink idővel egyre távolabbra és többfelé elérhessenek. Csapatunkban ötletekből és lelkesedésből nincs hiány, szívesen fogadunk bármilyen segítséget és közreműködést, hogy ötleteink gazdagodjanak, és céljainkat megvalósíthassuk.

Vélemény, hozzászólás?